CNG

V Mestni občini Maribor smo uresničili projekt uvedbe zemeljskega plina v potniški promet. Energetika Maribor je kot energetsko podjetje in partner pri projektu uvajanje zemeljskega plina v promet z blagovno znamko metan, v okviru projekta, zgradila polnilno postajo za stisnjen zemeljski plin - CNG.

Javno podjetje Energetika Maribor zadovoljuje energetske potrebe odjemalcev Podravske regije a se obenem zaveda svoje vpetosti v lokalni prostor in pomena zagotavljanja kakovostnega bivalnega okolja. Tako smo v želji po zagotovitvi ekološko prijaznih energentov, skupaj z Mestno občino Maribor, odprli prvo polnilno postajo za popolnoma naraven stisnjen zemeljski plin (CNG) v Podravju, pod blagovno znamko Metan (skupen projekt Energetike Maribor, Energetike Ljubljana, Energetike Jesenice in Energetske agencije za Podravje).

Dostop do polnilne postaje je hiter in preprost, nahaja se na Zagrebški cesti v Mariboru, omogoča pa kapaciteto do 60 težkih vozil ter vsaj toliko ostalih, osebnih in dostavnih vozil. Polnjenje je enostavno, varno in hitro. V Sloveniji sta tovrstni polnilni postaji že tudi v Ljubljani in na Jesenicah, tako lahko resnično prevozimo Slovenijo na čistejši energent.

 

 

https://m.energetika-mb.si

 

Navodila Mobilna energetika (1.1 MB)

© Energetika Maribor 2016