Preskoči na vsebino

Prosim posodobite vaš brskalnik!

08.04.2022

Podaljšanje ogrevalne sezone

Obveščamo vas, da bomo kljub izpolnjenim temperaturnim pogojem za končanje kurilne sezone, ki bodo predvidoma izpolnjeni danes, nadaljevali z ogrevanjem še v začetku prihodnjega tedna.

Obveščamo vas, da bo glede na vremensko napoved danes ob 21 uri. izpolnjen temperaturni pogoj za končanje kurilne sezone (3x zapored zunanja temperatura ob 21. uri nad 12°C).

Glede na kratkoročno vremensko napoved (napovedana močnejša ohladitev v sobotnih popoldanskih urah, ki bo glede na vremensko napoved ARSO trajala vsaj do konca ponedeljka, 11. aprila) smo se odločili, da ne glede na predvideno izpolnitev formalnega pogoja za končanje kurilne sezone večstanovanjskim objektom ne izključimo ogrevanja že naslednji dan po izpolnitvi pogojev (v soboto 9. aprila) ampak podaljšamo ogrevanje objektov do začetka naslednjega tedna vsaj do predvidene otoplitve v torek 12. aprila.

V izogib nesporazumom glede možnosti izključitve/vključitve ogrevanja vas ponovno informiramo, da lahko vsi večstanovanjski objekti preko svojih upraviteljev oz. s strani upraviteljev javljenih predstavnikov za ogrevanje naročijo izklop ogrevanja in analogno tudi vklop ogrevanja po predvideni izključitvi ob otoplitvi v naslednjem tednu.

Omenjeno sporočilo ne velja za novejše objekte z nameščenimi stanovanjskimi toplotnimi postajami (večina večstanovanjskih objektov zgrajenih po letu 2002) , kjer se ogrevanje stanovanjskih enot nastavlja individualno na stanovanjskih toplotnih podpostajah posameznih etažnih enot neodvisno od ostalih etažnih enot in vremenskih razmer ter za javne in poslovne objekte.

Preberite tudi