Preskoči na vsebino

Prosim posodobite vaš brskalnik!

25.03.2024

Energetika podpira radioamatersko dejavnost

V Energetiki Maribor smo po zaslugi direktorja, ki se od leta 1982 ukvarja z radioamaterstvom, poleg svojih delovnih obveznosti naklonjeni tudi radioamaterskim aktivnostim, pri katerih društva in posamezniki komunicirajo prek radijskih frekvenc za zabavo, izobraževanje ali v sodelovanju z drugimi radioamaterji po vsem svetu, v veliko pomoč pa so tudi v primeru naravnih nesreč.

Radioamaterstvo spodbuja ustvarjalnost in inovativnost med sodelavci, saj vključuje tehnično znanje, raziskovalni duh in iznajdljivost. Prav tako spodbuja timsko delo in sodelovanje, saj radioamaterji pogosto sodelujejo med seboj pri projektih, izmenjujejo ideje in izkušnje, neprecenljivi pa so v primeru naravnih nesreč.

Tovrstne aktivnosti prinašajo dragocene in pozitivne izkušnje, spodbujanje hobijev in interesov sodelavcev pa prispeva k boljšemu delovnemu okolju in povezanosti sodelavcev.

V ta namen smo na lanskem dnevu odprtih vrat Energetike Maribor tudi gostili člane mariborskega radiokluba S59ABC, najstarejšega in največjega radiokluba v Sloveniji. Na dogodku so predstavili svojo radioamatersko dejavnost zaposlenim in obiskovalcem, kar je bilo izpostavljeno tudi v Glasilu zveze radioamaterjev Slovenije.

Preberite tudi