Preskoči na vsebino

Prosim posodobite vaš brskalnik!

02.10.2023

Obiskovalci spoznali delovanje Energetike Maribor

Energetika Maribor iz Skupine JHMB je minulo soboto, 30. septembra, uspešno izpeljala Dan odprtih vrat na sedežu podjetja.

Edinstven dogodek je udeležencem odprl vrata v svet energetike, saj so si lahko pobliže ogledali notranje prostore in proizvodnjo toplote ter se seznanili s kompleksnimi procesi, ki omogočajo oskrbo s toplotno energijo v Mariboru.

Na dogodku je direktor Energetike Maribor g. Jože Hebar delil z navzočimi tudi svoje poglede na energetsko prihodnost in vizijo podjetja. Obiskovalci so se med drugim lahko udeležili še predavanja na temo učinkovite rabe energije, se preizkusili v gašenju pod strokovnim vodenjem pripadnikov Gasilske brigade Maribor ali v oživljanju pod budnim očesom predstavnice Rdečega križa.

Prav tako je bil na dogodku predstavljen pomen čebel za našo prihodnost; obiskovalci so se lahko podrobno seznanili s postavitvijo treh panjev na območju podjetja, ki stojijo v neposredni bližini številnih medonosnih rastlin Betnavskega gozda.

Dogodek, na katerem so sodelavci Energetike Maribor poskrbeli še za okusno kulinarično doživetje, se je izkazal kot prijetno druženje, napolnjeno s številnimi koristnimi in poučnimi informacijami, povezanimi z našo okoljsko odgovornostjo in prizadevanji za boljši jutri. Zato želimo s prakso tovrstnih druženj nadaljevati tudi v prihodnje.

Preberite tudi