Preskoči na vsebino

Prosim posodobite vaš brskalnik!

Sporočilo za javnost | Maribor, 2. september 2009

Javno podjetje Energetika Maribor, pravni naslednik Toplotne oskrbe Maribor, se od danes naprej predstavlja z novo celostno grafično podobo.

Odlok o spremembi imena in razširitvi dejavnosti je Mestna občina Maribor sprejela konec aprila letos, sklep Okrožnega sodišča o preimenovanju pa je Energetika Maribor prejela v mesecu juniju 2009.

»Ker želimo v prihodnje postati okolju in uporabnikom prijazno regionalno podjetje za zadovoljevanje energetskih potreb, zagotavljanja enostavnosti bivanja in pozitivne prihodnosti, bomo poleg oskrbe z daljinsko toploto razvijali svojo ponudbo tudi na področju energetskih plinov, alternativnih oblik pridobivanja energije in energetske izrabe odpadkov. Z novim imenom in novo celostno grafično podobo želimo tako tudi na simbolni ravni opozoriti na spremembe v našem podjetju. Tako kot vsa mesta je tudi mesto Maribor živ organizem, ki se razvija in raste. Za to je pomembna vsaka njegova celica: vsak meščan, vsak dom, vsako podjetje, … skratka vsak subjekt, ki živi. Vse svoje sile bomo usmerili v to, da Energetika Maribor postane motor, ki potiska pozitivno energijo po žilah v vse dele tega organizma in mu s tem zagotavlja življenje ter uspešno in skladno rast. Zato je Energetika Maribor srce našega mesta. Prepleteni črki E (Energetika) in M (Maribor) ponazarjata naše omrežje, prepletenost ter partnerski odnos z mestom in našimi uporabniki. Barvni sistem pa energijo (kri), ki se pretaka po ožilju mesta (rdeča = aorta, vijolična = vena),«

je o novi podobi povedal mag. Alan Perc, direktor Energetike Maribor.

Na prenovljeni spletni strani družbe www.energetika-mb.si pa so predstavljene vse dodatne vsebine pred pričetkom nove kurilne sezone.

Več informacij:
mag. Alan Perc, direktor Energetika Maribor d.o.o.
T:    02 300 88 00
F:    02 332 17 11
E:    alan.perc[@]energetika-mb.si